نکاتی برای خرید قابلمه

نکاتی برای خرید قابلمه

قابلمه وسیله اصلی پخت و پز است و هنگامی که خانمها برای خرید می روند با اتواع و اقسام آن روبرو می شوند. با ما همراه شود تا بدانید کدام قابلمه برای پخت و پز مناسب تر است.

 

کدام قابلمه برای پخت و پز مناسب تر است؟

خانم‌های خانه‌دار بهتر می‌دانند، نوبت به خرید قابلمه و تابه که می‌رسد، فروشنده ها انواع و اقسام ظروف از جنس‌های مختلف را جلوی چشم مان قرار می دهند. این‌ که کدام ظرف را بخریم تا هم سالم بمانیم و هم غذاهایمان به بهترین نحو پخته شود، تصمیمی بسیار سخت اما شدنی است.

تصویر سازی حرفه ایی

قابلمه های تفلون در مقایسه با قابلمه های استیل، آلومینیمی و… انتخاب مطمئنی محسوب نمی‌شود چرا که  معمولا در تهیه ظروف تفلون از کادمیم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین است. این ماده به مرور وارد غذا می‌شود و احتمال سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می‌دهد.

 

 قابلمه های چدن عمر بالایی دارد. این ظروف برای پخت طولانی‌ با دمای متوسط تا بالا مناسب است و اگر فاقد آلومینیم باشد، گزینه مناسبی برای پخت و پز محسوب می‌شود. این نوع قابلمه به طور یکسان حرارت را پخش می‌کند و به دلیل مقاومت در برابر دمای بالا برای سرخ کردن، پختن یا حتی در فر قرار دادن بسیار مناسب است.

 

 قابلمه های استیل از همه قابلمه های دیگر بهداشتی تر است چرا که زنگ نمی زند و هیچ‌ گونه واکنشی به مواد غذایی  نشان نمی‌دهد اما یک مشکل اساسی دارد؛ این که حرارت را مستقیم انتقال می‌دهد؛ یعنی وقتی یک قابلمه استیل روی حرارت قرار می گیرد، غذا سریع در آن می‌سوزد. قابلمه های استیل بیشتر برای پخت انواع خورش و غذاهای آبدار مناسب است.

 

 قابلمه های سرامیکی جدیدترین، پیشرفته ترین و بهترین نوع ظروف آشپزخانه است که تا زمانی‌ که کاملا سالم و بدون خراشیدگی و ساییدگی باشد، می توان با خیال راحت و بدون هیچ نگرانی از آن استفاده کرد.

قابلمه های آلومینیمی برای سلامت انسان ضرر دارد. نگه داری مواد غذایی ترش اسیدی یا شور در ظروف آلومینیمی یا  طبخ غذا در این ظروف موجب خروج آلومینیم از ظرف و ورود آن به غذا می‌شود. یبوست، اختلالات گوارشی، پوکی استخوان و آلزایمر از مهم‌ترین عوارض ناشی از مصرف آلومینیم است.

 

 قابلمه های مسی حرارت را به خوبی و به طور یکسان پخش می کند و معمولا از آن ها برای تهیه مربا استفاده می‌شود.

 

 قابلمه های لعابی بیشتر برای طبخ غذاهای آبدار به کار می رود و نمی توان داخل آن ها برنج پخت. این قابلمه ها برای نگه داری انواع مواد غذایی (البته به جز مواد اسیدی) در یخچال مناسب است.

طراحی مبلمان

قابلمه چدن

  • قابلمه های چدن اصل یکی از بهترین انتخاب ها برای خرید سرویس قابلمه ، هستند.
  • چدن، آلیاژی از آهن است. ولی بیشتر قابلمه چدن موجود در بازار اصل نبوده و از جنس آلومینیوم خشک با روکش تفلون هستند. پس شروط لازم در مورد استفاده از قابلمه تفلون باید در مورد این دسته از قابلمه ها نیز رعایت شود.
  • قابلمه چدن ماندگاری بالایی دارند و بسیار سنگین هستند.
  • ظروف چدن در مقابل حرارت بالا مقاوم بوده و گرما را برای مدتی طولانی در خود حفظ می‌کنند. این ظروف برای پخت طولانی و یکنواخت غذا مناسب هستند. از آن‌ها می‌توان برای سرخ کردن، پختن یا حتی در فر قرار دادن غذا استفاده کرد.
  • سرویس قابلمه چدن گران قیمت است و از نظر طرح و رنگ تنوع چندانی ندارد. ولی با این حال هر خانه‌ای به یک ست قابلمه چدن اصل نیاز دارد.

قابلمه‌ سرامیکی

  • قابلمه سرامیکی در واقع قابلمه‌‌ای با بدنه و کف چند لایه است که با روکش سرامیک عرضه می‌شود. این روکش سرامیکی نچسب بوده و ترکیبات مضری ندارد و تا حدی نسبت به خوردگی و خراش مقاوم است.
  • قابلمه سرامیکی حرارت را به خوبی پخش و منتقل می‌کنند و تا زمانی که سالم باشند برای طبخ انواع غذا مناسب هستند.
  •  قیمت سرویس قابلمه سرامیکی نسبتا بالا است ولی در طرح و رنگ تنوع بسیاری دارند.
  • ولی باید بسیار دقت کرد که این روکش ساییده و تکه‌های آن وارد غذا نشود زیرا بسیار آسیب‌زاست.باید بسیار دقت کرد که این وارد غذا نشود زیرا بسیار آسیب‌زاست.
  • باید در استفاده از قابلمه سرامیکی که از جدیدترین نوع سرویس آشپزخانه است دقت بسیاری داشت چرا که اگر روکش سرامیکی ساییده شود و تکه‌های آن به غذا وارد شود برای سلامتی بسیار مضر خواهد بود.

قابلمه استیل

  • قابلمه‌ استیل از نظر بهداشتی بسیار مناسب است و سلامت شما را به خطر نمی‌اندازد.
  • قابلمه های استیل حرارت را به صورت مستقیم انتقال می‌دهند و بخش خارجی و داخلی قابلمه به سرعت هم‌دما می‌شوند و غذا سریع در آن می‌سوزد و ممکن است به آن بچسبد. این مشکل با چسبانده شدن آن آلومینیوم یا مس روی لایه بیرونی آن تا حدی حل خواهد شد.
  • قابلمه استیل عمر طولانی و ماندگاری بالا دارد و زنگ نمی‌زند و تاثیری بر عطر و طعم و سلامت مواد غذایی ندارد.
  • سرویس قابلمه استیل قیمت مناسبی دارد و برای طبخ انواع خورش و غذاهای آبدار مناسب است.
  • قابلمه استیل از استیل ضد زنگ ساخته می‌شود. تغییر قیمت انواع ورق استنلس استیل مثل قیمت ورق استیل ۳۰۴ بر قیمت این محصول اثر می‌گذارد.

تزئین خانگی – طرح ایتالیایی

قابلمه آلومینیومی

  • قابلمه‌ آلمینیومی اصل که از شمش خالص آلومینیوم باشند برای طبخ غذا بسیار مناسب است.
  • آسیب دیدن و ساییده شدن قابلمه های آلومینیومی اصل مشکلی برای سلامتی مصرف‌کنندگان به وجود نمی‌آورد.
  • آب مصرفی ما دارای املاح و نمک است که باعث تولید اکسید آلومینیوم و سیاه شدن ظروف آلومینیومی می‌شود. برای جلوگیری از این مشکل می‌توان هنگام جوشاندن آب،  مقدار کمی آبلیمو یا سرکه در آن ریخت.
  • اگر قابلمه‌ آلومینیومی نازک باشد در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت تغییر شکل می‌دهد و یا هنگام شستن با سیم ظرفشویی ساییده می‌شود و از بین می‌رود. این ظروف در صورت ضربه خوردن نیز تغییر فرم می‌دهند.
  • قابلمه‌های آلومینیومی سبک هستند و قیمت بالایی ندارند.
  • ظروف آلومینیومی دما را به صورت سریع و یکنواخت منتقل می‌کنند.
  • قابلمه های آلومینیومی موجود در بازار معمولا اصل نبوده و استفاده از آن‌ها به خصوص برای نگهداری و پخت مواد غذایی اسیدی مانند آبلیمو، آبغوره، سرکه و شور برای سلامتی بسیار مضر است. بهتر است به جای استفاده از جنس آلومینیوم از قابلمه رویی معروف به قابلمه روحی استفاده کرد که برای سلامتی ضرری ندارند ولی پیدا کردن آن‌ها کار ساده‌ای نیست.

کاغذ دیواری – نمای فانتزی

قابلمه لعابی

  • قابلمه‌های لعابی آهنی هستند و روکش آن‌ها از جنس لعاب است. این روکش در اثر گرم و سرد شدن و یا ضربه ترک برمی‌دارد و آهن زیر لعاب در معرض هوا زنگ می‌زند و نباید به استفاده از آن ادامه داد.
  • ظروف سرامیکی و یا چدن نیز با روکش‌ لعابی عرضه می‌شوند. روکش لعابی با ضربه و نوسان دما آسیب می‌بیند و قابلیت خود را از دست می‌دهد.
  • خیلی سریع زنگ می‌زند و اگر از آن استفاده شود، مضر است. که معمولا برای استفاده می‌شوند.
  • ظروف لعابی برای طبخ مربا، پخت غذاهای آبدار، گرم کردن کنسروها و قوطی‌ها، و یا نگهداری غذا در یخچال و فریزر استفاده می‌شوند.

طراحی دکوراسیون

خرید قابلمه شیشه ای یا قابلمه پیرکس

  • قابلمه‌ های پیرکس در بین انواع قابلمه یکی از بهترین ظروف پخت و پز و از سالم‌ترین ظروف برای طبخ غذا هستند.
  • قابلمه پیرکس نمی‌تواند حرارت مستقیم را به مدت طولانی تحمل کند هرچند قابلمه پیرکس جدید ظرفیت بالاتری برای تحمل حرارت دارند.
  •  اگر از اجاق‌های برقی استفاده می‌کنید مشکلی برای استفاده از این ظروف زیبا ندارید. قابلمه های پیرکس را می‌توان به راحتی در ماکروویو قرار داد.
  • قابلمه های شیشه ای بسیار مقاوم هستند مگر اینکه ضربه‌ی‌ محکمی بخورند و یا در معرض شوک دمایی قرار گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + 13 =